By

Deň otcov oslávili aj tretiaci

P1050294

Tretiaci sa opäť nenechali zahanbiť a tak ako sľúbili, v utorok 17. júna 2014, pripravili pre svojich ockov špeciálne popoludnie. Najprv deti absolvovali prezentáciu na tému Malý cyklista, v ktorej deťom ukázal jeden z oteckov, ako trávi on čas so svojim synom Samkom – na bycikli. Deti boli veľmi zvedavé a mali množstvo otázok. Potom do škôlky zavítali aj ostatní tatovia, aby spoločne so svojimi deťmi oslávili Ďeň otcov. Ako inak čakalo na nich krátke vystúpenie, odovzdanie darčekov, no a potom nasledovali spoločné konštruktívne a športové hry, ktoré pre nich pripravili pani učiteľky Evka a Irenka. Podľa nich má muž vo výchove detí nenahraditeľné miesto, a preto je dobré, keď sa im podarí do výučby zaradiť aj takéto spoločné aktivity.

 

V triede mali deti pripravené najmä zábavné hry ako sú napríklad Logico primo, pri ktorej si tretiaci trénovali trpezlivosť a zároveň si vhodným spôsobom rozvýjali slovnú zásobu. Tiež sa pri tejto činnosti učia plánovať svoj postup, posilňujú si sebaovládanie, učia sa sebakontrole a vedia samé zhodnotiť svoj výsledok vďaka autokorektívnej karte, ktorá je súčasťou hry. “Sú to veľmi dôležité procesy pre ich budúci úspešný život,” povedala v tejto súvislosti pani učiteľka Evička.

Iní sa zahrali na stavbárov a vytvorili veľmi pôsobivé stavby z Lega či stavebníc Superstrucst, ktoré rozvíjajú predstavivosť, tvorivosť, manipulačné schopnosti a jemnú motoriku.

Na dvore na deti čakali nakoniec športové aktivity. Na šiestich stanoviskách postupne absolvovali disciplíny ako sú mini beh cez prekážky, hádzanie do terča, zber krepových halušiek, či snáď najnáročnejšia aktivita – a to rúčkovanie po preliezke. No a tu bola pomoc tatina naozaj nevyhnutná. “Bolo to krásne popoludnie ocko,” povedal nakoniec jeden z tretiakov. A mal pravdu. Ďakujeme naším drobcom a pani učiteľkám, ktoré sa im svedomito venovali počas celého školského roka.

 

P1050341P1050281P1050273 P1050304 P1050325