By

Jesenný trojboj

V mesiaci November sme sa s  deťmi rôznymi hravými formami rozprávali ako sa treba starať o svoje telo a svoje zdravie. Predškoláci šiestaci už vedia, že pre ich zdravie je veľmi potrebný aj pohyb. Ale oni s ním nemajú žiadne problémy. Sú plní energie, ktorú zužitkovali ako športovci v jesennom trojboji.

Štvrtok 19. novembra bol naozaj posledný teplý jesenný deň a školský dvor bol plný Bancíčkov- športovcov.

„V zdravom tele, zdravý duch“ tak nás privítala na školskom dvore pani učiteľka Hanka a vysvetlila , čo je to trojboj a zároveň ukázala jednotlivé stanovištia.

My ako najstarší sme začali behom po celom areáli školského dvora. Precvičili sme si vytrvalosť, zdatnosť a motorickú vyspelosť.

Všetci spoločne sme si vyskúšali hádzanie loptičky do diaľky.

Pri hádzaní si rozvíjali priestorovú orientáciu, obratnosť a zručnosť.

9 10 Po spoločnom hádzaní, každý sám ukázal svoju silu , kde až dohodí.

11 Zvedaví, ale trpezliví sme čakali na výsledky kto najďalej hodil loptičku.

12 13

Skokom do diaľky si rozvíjali vôľové vlastnosti, dôveru vo vlastné schopnosti a možnosti. Všetci to zvládli veľmi dobre, precvičili svoju silu, obratnosť, pohotovosť, odvahu a celkovú koordináciu pohybov.

V športovom súťažení uplatnili svoju sebarealizáciu a prejavili citové uspokojenie, radosť a emocionálne naladenie na hudobno- pohybovú hru.

Vedie, vedie cesta nová,

do mestečka Lístečkova.

Kto chce s nami cestovať,

musí listy vyhadzovať.

14 15 16

Šantenie a šuchotanie lístia, vyčarilo u detí radosť a úsmev na ich tváričkách. Spokojní zo súťaženia a hry sme sa vrátili do triedy, kde na nás čakala sladká odmena za športové výkony.

Marika Ceterová