By

Správa pre rodičov od vedúcej odboru školstva MČ BA-Ružinov

Milí rodičia,

krízový štáb dnes rozhodol, že všetky jasle, škôlky a školy budú od zajtra 14 dní, tj. do piatku 27. marca, uzatvorené.

Rozumieme, že toto obdobie je pre vás náročné a riešite veľa problémov, s ktorými človek vopred nepočítal. Chceli by sme vás však poprosiť o porozumenie a trpezlivosť. V tejto chvíli sa v rámci našich kompetencií sústreďujeme na zaistenie zdravia obyvateľov. Ostatné záležitosti budeme riešiť postupne.

Prvou vecou, na ktorú by sme radi upozornili, je to, že žiadosť o OČR a/ alebo nemocenské si viete vybaviť aj online. Všetky informácie nájdete v tomto článku: https://www.ruzinov.sk/sk/aktuality/view/koronavirus-ocr-a-nemocenske

Situáciu sledujeme a všetky dôležité a aktuálne veci zverejňujeme na facebookovej stránke mestskej časti (facebook.com/BratislavaRuzinov) a na webe mestskej časti v článku, ktorý priebežne aktualizujeme (https://www.ruzinov.sk/sk/aktuality/view/koronavirus-aktualne-informacie).

Vzhľadom na to ako sa situácia vyvíja, by sme vás chceli poprosiť, aby ste dôsledne sledovali zdravotný stav ako svojich detí, tak aj svoj. Myslime na to, že seniori sú najviac ohrozenou skupinou, zvážte, do akej miery je potrebné, aby napríklad strážili deti. Rovnako by sme radi upozornili, aby ste s deťmi netrávili čas na detských ihriskách, hoci je to vonku a je pekné počasie. Riziko nákazy je pri väčších skupinkách výraznejšie, najmä ak by sa tam objavili aj také deti alebo rodičia, ktorí začínajú mať príznaky ochorenia alebo sú v kontakte s niekým, kto už chorý je.

Skúsenosti zo zahraničia ukazujú, že dobrovoľná karanténa a vyhýbanie sa miestam, kde je viac ľudí, výrazne spomaľujú šírenie vírusu.

Ak budete mať nejaké nejasnosti, ktoré sa týkajú fungovania našich jasličiek, škôlok alebo škôl v tomto čase, prosím, píšte nám na korona@ruzinov.sk. Keďže v Ružinove máme v našich zariadeniach takmer 7-tisíc detí, ani pri najlepšej vôli nedokážeme odpovedať na každý jeden mail osobitne. Vaše otázky však budeme dávať dohromady a odpovieme na ne vždy v jednom – spoločnom e-maili.

V tejto chvíli nevieme odhadnúť, ako často budete tieto e-maily od nás dostávať, ale urobíme všetko preto, aby ste od nás dostali všetky potrebné informácie.

Ďakujeme za porozumenie.