By

Marec – mesiac knihy

Predškolský vek je vekom rozprávok. City, ktoré vzbudzujeme prostredníctvom nich, sú hlboké a pretrvávajú až do dospelosti.
V snahe čo najviac priblížiť dieťaťu knihu je naše každodenné čítanie pred spaním a vo voľnom čase. Čítame rôzne druhy detských kníh a pozorujeme:

  • že dieťa sa stáva dobrým poslucháčom, zažíva veľa neopakovateľných chvíľ plných pohody, zvedavosti, čara, porozumenia a zblíženia, rozvíja sa jeho citový život, vyjadrovacie schopnosti, obohacuje sa jeho poznanie, kladie sa základ čitateľskej gramotnosti a nadobúda kladný vzťah ku knihe.

V tomto mesiaci prežívali deti radostné spoločné chvíle nad knihou spolu so svojimi rodičmi, ktorí sa zapojili do akcie „Hlasné čítanie“- rozprávkový slimáčik.
Cieľom tejto akcie bolo, aby rodičia svojim deťom každý deň čítali. Po prečítaní rozprávky, alebo príbehu zapísali, jedno políčko slimáčika, ktorý zdobil skrinky v šatniach. Deti sa veľmi tešili na čítanie s rodičmi.
Na konci mesiaca boli slimáčikovia naozaj rozprávkoví, lebo skrývali v sebe veľa rozprávok, ktoré nám deti potom s nadšením rozprávali.
Deti prejavovali radosť, ktorú bolo vidno na ich rozžiarených očkách, keď si vyfarbovali svojich slimáčikov. A tak sa z rozprávkových farebných slimáčikov stal triedny časopis 5. triedy.

Marika Ceterová

 

IMAG2440_BURST001 IMAG2501_BURST002_COVER