By

Nový školský rok 2016/2017

Milí rodičia,

blíži sa čas, kedy Vaše dieťatko po prvýkrát prekročí bránu našej materskej školy, preto mi dovoľte niekoľko rád a dôležitých informácií. Pred prvým nástupom do MŠ dajte deťom vedieť, že ich veľmi ľúbite a že ste na ne hrdí, že pobyt medzi kamarátmi je úžasná vec. Veľa sa s dieťatkom rozprávajte o tom, ako bude chodiť do škôlky a pozitívne ho na to nalaďte. Strach vo Vašich očiach mu istoty nedodá. Akékoľvek otázky či obavy riešte otvorenou komunikáciou s Vašou pani učiteľkou.

Školský rok sa začína 5. 9. 2016 a naša škôlka je otvorená od 6.30 hod. do 17.00 hod. Ráno je najlepšie, ak s dieťatkom prídete do 8.00 hod. Ak Vaše dieťa z vážnych dôvodov nemôže nastúpiť do MŠ v čase uvedenom na rozhodnutí o prijatí, oznámte to neodkladne pani riaditeľke alebo zástupkyni MŠ.

Čo bude Vaše dieťatko potrebovať pri nástupe do MŠ:

Doklady novoprijatých detí hneď v prvý deň nástupu:

– fotokópia karty poistenca

– vyhlásenie o bezinfekčnosti prostredia – podpíšu rodičia priamo pri nástupe v MŠ

Osobné potreby:

– prezuvky s pevnou podrážkou a zaistenou pätou

– pyžamo

– náhradné veci na prezlečenie (nutné označiť menom permanentnou fixkou – aj veci, ktoré ma dieťatko momentálne oblečené, vrátane prezúvok či topánok a vrchného oblečenia, v ktorom dieťatko prišlo)

– Hrebeň

– vešiaky do skrinky

Aby Vaše dieťatko zvládlo prvý deň v škôlke čo najúspešnejšie, môžete mu v prvé dni pribaliť jeho obľúbenú hračku, ktorá mu to môže uľahčiť. Prosíme tiež rodičov, aby zbytočne nepredlžovali čas lúčenia ráno v šatni, neprospieva to žiadnej zo zúčastnených strán.

Prajeme veľa úspechov v novej etape života Vášho dieťatka a tešíme sa na stretnutie s Vami.