By

Bancíčkari na lyžiach v zimnej škole v prírode

Bancíčkari na lyžiach v zimnej škole v prírode Látky – Prašivá

2. 2. – 7. 2. 2014 hotel Royal

Tento rok nám zima v Bratislave sneh nenadelila, tak sme sa rozhodli, že sa za snehom vydáme my. Hľadali sme zasnežený kopec, hľadali, až sme ho nakoniec našli v krásnej prírode Veporských vrchov.

Tak sme sa teda zbalili, zobrali si lyže, placky a už nás nebolo. Ako sme sa tak približovali my k sniežiku, tak sa aj sniežik približoval k nám. To bolo radosti. Rýchlo sme si vybalili všetky veci, ubytovali sa, nabrali silu dobrou polievočkou a vyrazili sme spoznávať terén. Veľmi sa nám páčil. Na druhý deň ráno sme sa síce trochu mordovali s obúvaním lyžiarok, posúvaním sa na lyžiach, (podarilo sa nám na nich veľakrát spadnúť, ale my sme šikovníci a pozbierali sme sa), ale stálo to zato. Úspešne sme sa presunuli na kopec, kde nás už čakali tréneri a ujo vlekár. Tu sme sa na malom kopci naučili brzdiť, zatáčať, aby sme sa mohli celý týždeň preháňať už aj na veľkom vleku. Každé popoludnie patrilo skvelej zábave, plackovačke, guľovačke a blázneniu sa v snehu. Tiež sme pozorovali aj stopy zvieratiek, vtáčikov a hľadali sme aj medveďa, (toho sme našťastie nenašli). Po dobrej večeri na nás už čakali animátorky s dobrým programom – disko, rozprávky, kvízy, karneval, súťaže. Nechceli sme sa sprchovať, tak sa pani učiteľky rozhodli, že nás aspoň vymáchajú v bazéne a prehrejú v saune. „Ej, ale sa nám každú noc snívali krásne sníčky.“

Posledný deň, nás pani učiteľky balili a ujo Martin z RŠK, zatiaľ vyhodnotil súťaže, rozdal diplomy, medajle a aj malú sladkostičku. Vyšantení, vylyžovaní a s krásnymi zážitkami sme sa teda voľky – nevoľky pobrali domov, kde už na nás čakali maminky a ocinkovia. Keďže sa nám tu páčilo, o rok sa tu stretneme opäť.