By

Revitalizácia školského dvora

Milí rodičia a priatelia našej materskej škôlky,

Ako ste si  už určite všimli, na školskom dvore sa udiali v posledných týždňoch a mesiacoch viaceré pozitívne zmeny.

V rámci aktivít, ktoré ako zástupcovia v ZRPMŠ Bancíček realizujeme v prospech MŠ Bancíkovej 2, sme v prvej polovici tohto kalendárneho roka hľadali rôzne možnosti ako získať finančné prostriedky nevyhnutné na podporu pre jeden hlavný účel, a to revitalizáciu školského dvora.

Vďaka niekoľkým úspešným žiadostiam o dotácie a príspevkom od dlhoročných partnerov materskej škôlky, sa nám podarilo naplniť tento účel a dosiahnuť tak náš hlavný cieľ pre tento rok, ktorým bola obnova a oprava starších herných prvkov a komponentov, ale aj doplnenie a vylepšenie ďalšieho vybavenia školského dvora. 

Konkrétne sme vďaka dotácii od Nadácie mesta Bratislava dokázali komplexne opraviť väčšinu lavičiek nachádzajúcich sa v priestore šk. dvora, vyrobiť novú za zničenú stenu na altánku vrátane doplnenia dvoch poškodených lavičiek a stola, taktiež mohla byť vymenená časť staršej drevenej preliezky a natreté kovové konštrukcie pre hojdačky. Čo ma obzvlášť teší, že sa nám z týchto prostriedkov podarilo zabezpečiť prekrytie pieskovísk tieniacimi plachtami, ktoré budú najmä počas horúcich slnečných dní veľkou pridanou hodnotou pre deti, ktoré tak rady trávia čas pri hre na pieskovisku.

Vďaka komunitnej dotácii z rozpočtu mestskej časti Bratislava  – Ružinov sme dokázali zrealizovať a financovať nákup a montáž certifikovaných gumených dopadových plôch okolo pieskovísk na ploche 60 metrov štvorcových a navyše ešte aj opravu a renováciu ďalších lavičiek, vrátane ich kovových konštrukcií, vedľa pavilónu.

A na záver, vďaka príspevku od firmy Henkel, sme premenili staré betónové skruže na malom dvore pavilónu, na funkčné a najmä trvácne detské stolíky s umelou trávou, čím sme im dodali nové využitie ako hracie prvky pre deti. Okrem toho sme z poskytnutých prostriedkov nakúpili pre deti aj niekoľko nových hračiek, aby ich deň pri hre na školskom dvore bol ešte zábavnejší.

Veď koniec-koncov posúďte sami ako sa nám to podarilo a veríme, že vynovený školský dvor bude všetkým našim deťom dobre slúžiť a spríjemní im chvíle strávené na čerstvom vzduchu.

Zástupcovia ZRPMŠ Bancíček, o.z.